Tuesday, 29 January 2013

KARIPAP

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA
 
Apa kabar semua?tengah buat apa agaknya sahabat-sahabat kat luar sana?di harapkan,apa jua aktiviti yg di buat,mendapat perlindungan dari Allah hendaknya ^_^
 
Bulan Januari 2013 yang hampir melabuhkan tirai nya..masuk hari yg ke 30 dlm tahun baru Masihi 2013..macamana agaknya misi mengejar azam baru yg dibuat untuk tahun ni?dah siap 10% kah?30%..70%?atau ada yg awal2 lagi dh capai wlu di awal tahun..hehehe..bg yg belum mula utk kejar azam tahun baru, haruslah kejar cepat2 ya..pesanan utk diri sendiri juga ni ;)
 
Sambil dok sebok-sebok bekerja..nak mencapai target..etc etc..jgn lupa untuk merehatkan diri..bersantai bagi menjamin kesihatan mental..xelok kita stress2 sgt kan..target tercapai tp fizikal atau mental xsihat,xbest juga..so,macamana nak rest kan minda skali skala bila dah penat tu?klu saya,sonang je..cari la pekara-pekara yg kita suka buat..contohnya..'menggodek' kat dapur..hehehe..main ngn tepung..mentega..telur..bila kita buat benda-benda yg kita suka ni..boleh lapangkan hati..n refresh minda..paling penting..stress pon hilang :D
 
So, bole la start senaraikan pekara-pekara yg kita suka nak buat sesambil mengejar target kerja :D kat cni,sy nak kongsi gambar karipap yg sy buat..untuk hilangkan gian menggodek d dapur sesambil terapi stress juga..kikiki..resepi sy dapat kat blog kegemaran ramai..hehe..kat SINI..cuma kali ni sy xulang taip resepinya ya..minta halalkan ilmu dr kak Azlita Aziz..banyak dh resepi dr blognya yg sy cuba :D
 
Untuk inti karipap, sy guna ubi kentang n daging..teringin nak buat inti sardin atau telur pula lepas ni..ok..jom layan gambar jap ^_^v



 
Emm..amacam?ok ke karipap ni?byk yg perlu dibaiki lagi ni..sy terlebih letak udang kering..n rasa inti yg kurang..masa dlm kuali dh rasa masin..tp bila jd inti n makan ngn pastri,masin xrasa..so,pasni kna boh garam byk sket..hehe..kengkwn kat luar bole la cuba jg ya..ok..semoga bertemu lagi..till now, take care semua! ;)
 

No comments:

Post a Comment