Sekali lagi sy ingin berkongsi resepi ringkas buat berbuka puasa semalam..lauk koboi ni sy buat bersama dgn daging goreng kunyit dalam pos sebelum ni..jom tgk bahan-bahannya!
BAHAN-BAHAN
1 IKAT SAWI
1 PEK CENDAWAN
2 ULAS BAWANG KECIL
2 ULAS BAWANG PUTIH
1 BTG CILI MERAH
GARAM
MINYAK MASAK
1 CWN AIR
1/2 CWN AIR REBUSAN DAGING (air rebusan dr resepi daging grng kunyit)
CARA-CARA
Sawi dan cendawan dibersihkan dan dipotong mengikut saiz yang disukai..bawang kecil dan bawang putih di mayang halus..cili merah dibersihkan dan di potong kecil2..Panaskan sedikit minyak dalam kuali..bawang dan cili ditumis sehingga naik bau..masukkan air dan air rebusan daging dan biar sedikit mendidih..masukkan garam dan sayuran..kacau seketika dan biar mendidih..sedia untuk dihidangkan \(^_^)/
No comments:
Post a Comment